[...] największych cząstkach węglowodanów! Im większa cząsteczka węglowodanów, tym szybciej opuszczają one żołądek oraz tym lepiej uzupełniają zasoby glikogenu – substancji która jest głównym źródłem energii dla mięśni. Im więcej glikogenu w mięśniach – tym intensywniejszy i dłuższy może być trening. Skrobie wielkocząsteczkowe są obecnie najnowszym [...]
[...] nieszkodliwy w niewielkich, naturalnie wystepujących ilościach. * Natomiast bohater tego artykułu, czyli Glutaminian Sodu (Znany też jako Monoglutaminian sodu, MSG), jest otrzymywany w przetwórstwie poprzez fermentację węglowodanów, przy zastosowaniu pewnych rodzajów bakterii. Uzyskuje się go również poprzez hydrolizę i inne procesy [...]
[...] organizm danego źródła protein. W 1997 roku Boirie i współpracownicy porównali ze sobą białko serwatki oraz micelarną kazeinę, próbując odpowiedzieć na pytanie, które z nich jest lepsze. Badacze sprawdzali, jak zmienia się profil aminokwasowy we krwi u ochotników po podaniu im 30 g białka serwatki lub 43 g micelarnej kazeiny. Różne ilości [...]
Witam :) Chciałabym prosić o porady, co mam robić i jak jeść (kcal/makro??) aby spalić oporny tłuszcz, bo już nie wiem co robić i jestem załamana :( Dotychczas jadłam +/- 1500 kcal (oczywiście zdarzały się też często odstępstwa w jedną i drugą stronę), od prawie 2 lat jem na zasadach "clean eating", od kwietnia nie jem mąk glutenowych, cukru, [...]
[...] się martwić o to, że zamiast nowej tkanki mięśniowej przybędzie tłuszczu! Należy podkreślić, że oryginalna odżywka ze Stanów Mex Size Max nie zawiera szkodliwej laktozy i jest dzięki temu lekkostrawny. W Polsce 50% populacji nie jest w stanie trawić tego cukru, przez co może ona powodować przykre objawy. Charakterystyka Mex nutrition Size Max [...]
[...] co mi białko? Pierwszym pytaniem przez zakupem odżywki białkowej powinno być: czy potrzebuję tego produktu, a jeśli tak – to do czego? Porcja odżywki białkowej z definicji jest czymś w rodzaju kawałka chudego mięsa i działa dokładnie tak samo. Tak więc przekonanie, że koncentrat czy izolat proteinowy jest czymś niezbędnym dla prawidłowego [...]
[...] największych cząstkach węglowodanów! Im większa cząsteczka węglowodanów, tym szybciej opuszczają one żołądek oraz tym lepiej uzupełniają zasoby glikogenu - substancji która jest głównym źródłem energii dla mięśni. Im więcej glikogenu w mięśniach - tym intensywniejszy i dłuższy może być trening. Skrobie wielkocząsteczkowe są obecnie najnowszym [...]
[...] (dla smaków: truskawkowy, truskawka-kiwi, wiśnia, wiśnia-banan), E 150c (dla smaków: toffi, czekoladowy, ice coffe, kawowy, cappuccino, orzech laskowy). * Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy. Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Wartość odżywcza w 100g Wartość [...]
[...] (maltodekstryna) i laktozy , nie bardzo mogę kupić gotowego gainera. Chciałbym zrobić własnego i zastanawiam się jakie kupić Vitargo? np. Vitargo Pure , które nie jest bezsmakowe wymieszać np. z czekoladowym białkiem Optinium Gold Standard i łyżeczką oliwy z oliwek było by dobrym rozwiązaniem? czy może kupić gotowego gainera Vitargo [...]
[...] za tymi słowami. W okresach intensywnego treningu, mającego na celu przyrost masy mięśniowej sportowcy wspomagają dietę różnego typu odżywkami. Obecnie na rynku dostępnych jest kilkanaście preparatów zawierających białka serwatki, różniących się między sobą zarówno zawartością procentową, jak i ceną. W okresie intensywnych ćwiczeą fizycznych, [...]
[...] dla kogoś kto ma mało kasy i nie potrafi spożywać 5,6 posilków dziennie ze zeględu na czas ze względu na brak apetytu albo ze względu na sytuacje finansową Ta mikstura jest właśnie dla niego . Przechodząc do sedna sprawy bo pewnie każdy już jest ciekawy . Nie jest to żadna nowość ,ale mało osób o niej wie . Wiec tak powinniśmy mieć takie [...]
[...] aby osiągnąć zamierzone cele treningowe. Tradycyjne białkowe produkty w płynnej formie opierają się na białku serwatkowym. Wyjątkowość XTREME H.P. Shot wynika z faktu, że jest łatwiej przyswajalny niż produkty z białkiem serwatkowym, co oznacza, że organizm może zaabsorbować więcej białka z przewodu pokarmowego. Dodatkowo białko serwatkowe [...]
[...] potencjał męskiego hormonu). Z drugiej strony z racji swojego podobieństwa do żeńskich hormonów płciowych mogą jakoby "uzupełniać" ich niedobór, co niezmiernie istotne jest dla kobiet w okresie menopauzy. Izoflawony sojowe zmniejszają również powstawanie wolnych rodników tlenowych. OLIMP SOJAVIT 85 to wyjątkowo uniwersalny preparat [...]
Witam wszystkich odwiedzających mój dziennik ! Zakładam go, bo jest to idealne miejsce do notowania swoich osiągnięć oraz dzielenia się wiedzą z innymi. Swoją przygodę z siłownią zacząłem w wieku 16 lat. Ćwiczyłem wtedy w garażu głównie na ławeczce i wyciągu ale nie przynosiło to żadnych rezultatów ponieważ nie miałem pojęcia o diecie. Na [...]
[...] ale dla mnie nie mają większego znaczenia. ****CEL************************************************* CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ PO PRZEZ DIETĘ I TRENING? Wzrost siły. Sylwetka jest efektem ubocznym, ale nie priorytetem. ****STAN ZDROWIA***************************************** CHOROBY PRZEWLEKŁE: brak PRZEBYTE KONTUZJE: brak, lekkie urazy - [...]
[...] Isolate to odżywka wysokobiałkowa zawierająca najwyższej jakości czysty izolat białka serwatkowego charakteryzujący się najwyższą wartością biologiczną BV=159. Przeznaczona jest do stosowania przez osoby aktywne fizycznie, jako uzupełnienie diety w szybko-wchłanialne białko zarówno w okresie budowania masy mięśniowej, redukcji tkanki tłuszczowej [...]
[...] wysokowydajne średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, olej kokosowy oraz olej słonecznikowy, jak również niezbędne kwasy tłuszczowe (EFA) z ModCarbTM Muscle Machine® LEAN jest produktem, który wspiera wzrost oraz utrzymanie masy mięśniowej i testosteronu na odpowiednim poziomie, a także przyczynia się do syntezy białka (procesu, który buduje [...]
[...] wysoka zawartość BCAA i glutaminy, czyli WSZYSTKO W JEDNYM - w najlepszym wykonaniu, którego nic nie pobije! Profil aminokwasowy ultrafiltrowanego białka jaja uznawany jest za idealny dla ludzi i często służy jako wzorzec dla innych rodzajów białek. Charakteryzuje się zrównoważonym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu co sprzyja [...]
[...] cholesterol - Klasyfikuje się jako białko pełnowartościowe Izolat białka soi ma wyższą zawartość białek niż jakikolwiek inny sojowy proszek białkowy.. Nasz izolat białka soi jest wytwarzany w 100% z odtłuszczonych nasion soi niemodyfikowanej genetycznie. W procesie produkcji usunięta zostaje większość tłuszczu i węglowodanów. W efekcie powstaje [...]
[...] w mojej diecie . Mam 31 lat aktualna waga 88 pas okolo 89-90 cm Trenuje 4 dni w tygodniu + dorzucam jeden interwal raz w tyg 25 min na bieżni. Moje pytanie to czy dieta jest ok ?? co by tu najlepiej dodawac zeby masa jeszcze szla do gory... czy ogolnie cos do zmiany cos do wyrzucenia z diety nie znam sie za bardzo na odzywianiu a nie chce [...]